Open Labs Hackerspace presents

Linux Days 2020

2020-03-20 16:00 - 15:00 @ Open Labs Hackerspace

Ticket(s)

This event has ended.

Event Details

Linux Days është një event 2-ditor ku entusiastë të sistemeve operimit Linux do të mblidhen në ambientet e Open Labs për të ndarë njohuritë e tyre dhe do mbajnë fjalime dhe punëtori. Pasditja e parë të premten do u dedikohet distribucioneve Linux duke prezantuar se cilat janë disa prej sistemeve operative Linux, specifikat e tyre dhe komunitetet open source. Më pas do vijohet me 'Install Fest' për të gjithë ata që duan të instalojnë një sistem Linux në laptopët e tyre, ose mund të demostrojnë fazën e instalimit nëpërmjet njërit prej laptopëve të vënë në dispozicion nga Open Labs.

Dita e dytë të shtunën do i dedikohet komandave linux, direktorive dhe folderave.

Pjesëmarrja është pa pagesë, ashtu si dhe të gjitha aktivitetet e organizuar nga Open Labs, por regjistrimi është i nevojshëm.

Axhenda

E premte

16.00: Hyrje ne Linux Day (prezantimi i detajeve të asaj që do bëjmë në këto dy ditë) - Klesti & anëtarë nga OL 16.30: Prezantim i OL dhe i aktiviteteve rreth Linux në vijim 17.00 - 17.45: Linux distributions: Do prezantojmë në përgjithësi llogjiken e ndarjes se distrove dhe ne vijim do prezantohen disa distro që teorikisht përdoren më shumë (Ubuntu, Mint, etj) apo dhe distro specifike si Fedora. 17.45 - 18.15: Pushim 18.15 - InstallFest

E shtunë

10.00 - 10.15: Regjistrim 10.15 - 12.15: Prezantimi i sfidës nr.1 - Dashamir Hoxha 12.15 - 12.45: Pushim dhe group photo 12.45 - 13.30: Si të krijojmë formatet e paketimit të softuerit në Linux .deb, .rpm etj - Anxhelo Lushka 13.30 - 14.45: Linux: Folder dhe struktura e Direktorive si dhe çfarë bëjnë ato - Klesti Fetiu 13.45 - 14.30: Sfidë bazuar në njohuritë e mara nga prezantimi i mëparshëm - Klesti Fetiu

Share Event

Open Labs Hackerspace

Open Labs is the Albanian community that promotes free and open source technologies,open data, open standards, online privacy and the empowerment of public space and alternative licenses.

  Facebook   Twitter

Contact Open Labs Hackerspace