Open Labs Hackerspace presents

Presenving Tirana

2019-01-10 17:00 - 20:00 @ Open Labs Hackerspace

Ticket(s)

This event has ended.

Event Details

Projekti PreservingTirana.The 'undesired' buildings of Tirana

Ky projekt ka lindur si një domosdoshmëri nga një gjëndje alarmante e krijuar në qytetin e Tiranës aktualisht, ku shumë ndërtesa, dëshmitaret e pakta të zhvillimit historik të qytetit dhe identitetit të tij, po bien gradualisht pre e harresës.

Ky projekt u transformua në një Website më ndërveprues I cili është ndërtuar si një platformë me kodburim të hapur. Përmes tij evidentohen në hapsirën e qytetit të Tiranës, disa kategori ndërtesash që në rrjedhën e viteve kanë kaluar në stadin e 'ndërtesave të padëshiruara', të braktisura, jofunksionale, drejt shkatërrimit/të shkatërruara por që mbartin vlera historike dhe arkitektonike. Projekti dhe websit-i është ndërtuar mbi nocionin e ‘Participatory Architecture’, ku plotësimi, përmirësimi, modifikimi i të dhënave aty është I hapur për publikun dhe mund të realizohet në forma nga më të ndryshmet .

Për të ditur më shumë në lidhje me projektin dhe websit-in jeni të mirëpritur në ambjentet e Open labs Hackerspace ditën e Enjte , në orën 17:00.

Ruani datën

Share Event

Open Labs Hackerspace

Open Labs is the Albanian community that promotes free and open source technologies,open data, open standards, online privacy and the empowerment of public space and alternative licenses.

  Facebook   Twitter

Contact Open Labs Hackerspace